Skip directly to content

Bag om Epios

Bag om Epios®

Emnerne i Epios er primært udvalgt på basis af behovet i lægepraksis, dvs. på basis af hvor tit lægen møder patienter med symptomer eller diagnoser indenfor disse behandlingsområder. Epios tilføjes løbende nye emner.

Advarsel


Informationen på Epios.dk må ikke anvendes til at stille en diagnose eller anbefale en bestemt behandling. Har du symptomer, der svarer til dem, du læser om på disse sider, bør du kontakte din læge.

Epios® - med inspiration fra den græske mytologi


Navnet Epios er valgt med inspiration fra græske mytologi. Asklepios var lægevidenskabens Gud. Men navnet Epios kan også forklares ved en sammentrækning af forbogstaver, der indgår i begrebet "elektronisk patient information system".

Baggrund


Indholdet på Epios.dk er baseret på en CD-ROM af samme navn, der har været udgivet af Pfizer Danmark siden 2002.

CD-rommen blev oprindelig udviklet som et værktøj til den praktiserende læge, tiltænkt anvendt i lægens konsultation - til dialog med patienterne.

Med Epios® blev lægen sikret en reklamefri kommunikationsplatform (produktneutral) hvor svært tilgængelig information kan videresgives på kort tid. Patientens forståelse for årsag/virkning i forhold til sygdomme og behandlingsmuligheder højnes via de visuelle elementer samt unikke lyd- og sprogvalg funktioner.

Lægens fleksible muligheder for at supplere egen information med visning af både stillbilleder og hele videosekvenser effektiviserer kommunikationen uden at gå på kompromis med kvaliteten. Alt i alt en win-win situation for læge og patient.

Konceptet er udviklet af praktiserende læge Leif Skive og Courseware A/S i samarbejde med Pfizer Danmark. Epios® er et registreret varemærke af Pfizer Danmark.

Der udvikles ikke længere materiale til CD-rom anvendelse.

Links samarbejde


Kontakt Pfizer Danmark hvis du ønsker at linke til Epios.dk eller til udvalgte emner i Epios. Vi er også meget imødekommende for ideer, der baseres på at distribuere indhold fra Epios på andre hjemmesider, f.eks. patientforeninger, sundhedssites o.lign.

Epios® i andre sammenhænge


Har du en god idé, til hvordan Epios® kan indgå i en sammenhæng, hvor patienter og pårørende får endnu lettere adgang til denne type information, så hører vi meget gerne fra dig.

Kontakt Pfizer Danmark


Du kan finde Pfizer kontaktinformation her.