Nyrekræft

Nyrekræft er en kræfttype, der opstår i selve nyrevævet. Nyrekræft kaldes også cencer renis eller renalcelle-karcinom. Hvert år diagnosticeres ca. 900 nye tilfælde af nyrekræft i Danmark. (Gns. for årene 2012-2016). Sygdommen er hyppigere hos mænd end hos kvinder, og risikoen topper i 70-74-års alderen. Dødeligheden af nyrekræft er faldet jævnt de sidste mange år og der er gode behandlingsmuligheder. Behandlingen er ofte operation, hvor hele nyren eller en del af nyren fjernes, men der er også muligheder for forskellige former for medicinsk behandling, hvis sygdommen har spredt sig uden for nyren.

Når man får en kræftdiagnose, bliver livet vendt på hovedet. Filmen “Livet med nyrekræft” viser, hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom, og den er skabt for at give viden og håb til patienter og pårørende, som har nyrekræft tæt inde på livet. 

 

Nedenfor kan du få et indblik i fire forskellige forløb med patienter og deres pårørende, der alle har det til fælles, at de har fået nyrekræft ind på livet og lever med det i deres hverdag. 

 

Henrik og Jill Mützes historie
Alex og Nina Norrbohms historie

Efter et rutinetjek hos lægen i efteråret 2014 fik adm. dir. Henrik Mütze konstateret kræft og fik fjernet 1/3 del af nyren og blev efterfølgende erklæret rask. Desværre kom kræften tilbage bare 10 måneder efter.

I 2009 fik Alex Norrbohm fra Gentofte, konstateret kræft i nyren med spredning. Alex har efterfølgende været igennem et langt behandlingsforløb med bl.a. immunterapi og forsøgsmedicin.

 

Lis Prips historie
Poul og Maria Bøtters historie

Lis Prip fra Augustenborg fik i 2018 den rystende besked at hun havde nyrekræft. Oven i Lis' eget krævende sygdomsforløb kæmper Lis også med sin mands sygdom.
På trods af modgang er Lis' håb intakt og hun får det bedste ud af livet, hver dag. 

Poul Bøtter gik i sommeren 2018 til læge, da han igennem længere tid, havde følt sig syg og afkræftet. Poul blev udredt på OUH og fik konstateret kræft og efterfølgende fjernet den ene nyre. Poul er idag i bedring.    

 

De pårørende
Man må også selv gøre noget

Når en person bliver ramt af en kræftsygdom påvirker det ikke alene patienten men hele familien og omgangskredsen.

Det kan være vanskeligt, at håndtere de mange spørgsmål og bekymringer der følger i kølvandet. Denne film giver et indblik i hvordan pårørende håndterer et kræftforløb.

Se videoen "Man må også selv gøre noget" og få et indblik i 4 livsglade mennesker og deres pårørende, der alle har det til fælles, at de lever med nyrekræft. Hør hvordan de takler deres diagnoser og formår at holde fast i håbet og livsglæden.

 

CT-Scanning
 

CT-scanninger er et vigtigt led i diagnosticering og opfølgning på behandling af kræft. Videoen giver et detaljeret indblik i, hvordan en CT-scanning foretages samt hvordan billederne tolkes af lægerne.

 

 

 

Podcastserie om livet med nyrekræft

Livet med nyrekræft podcastcover af mand med nyrekræft

Når man får en kræftdiagnose, bliver livet vendt på hovedet. Podcastserien om "Livet med nyrekræft" følger 4 patienter, der har nyrekræft i forskellige stadier, og giver indblik i, hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom. Denne er skabt for at give viden og håb til patienter og pårørende, som har nyrekræft tæt inde på livet.

 

 

Vi ønsker at gøre en forskel

Hos Pfizer er vi inspireret af muligheden for at gøre en forskel. For de mennesker, der bliver ramt af sygdom – og for deres pårørende.

Når du eller én du holder af bliver ramt af sygdom, har det store og vidtrækkende konsekvenser. Derfor har vi ét fokus: At udvikle nye og bedre behandlinger, så patienter verden over kan leve det liv, de ønsker.

Sammen om bedre behandlinger

Vi kan ikke skabe bedre behandlinger uden at alliere os med andre, der deler vores ambition og interesse – og som kan give os vigtige indsigter og nye perspektiver i vores arbejde.

Derfor samarbejder vi med bl.a. det offentlige sundhedsvæsen – og med de mange patientforeninger, der ligesom os ønsker adgang til bedre behandlinger for de mennesker, der er ramt af sygdom.

1.: https://www.cancer.dk/nyrekraeft/statistik-nyrekraeft/, d. 31/1-2020

PP-ONC-DNK-0408, d. 24. februar 2020

PP-ONC-DNK-0306,PP-ONC-DNK-0307,PP-ONC-DNK-0308,PP-ONC-DNK-0309,PP-ONC-DNK-0314,PP-PFE-DNK-0034,PP-ONC-DNK-0369,PP-ONC-DNK-0313