Skip directly to content

Pfizers globale engagement

Pfizers globale engagement

Pfizer arbejder med en lang række sundhedsprojekter verden over med henblik på at bekæmpe sygdomme og skabe nye og bedre sundhedsløsninger – ofte i samarbejde med andre virksomheder, organisationer og lokale sundhedsmyndigheder.
Desuden arbejder Pfizer løbende på at skabe nye og mere miljø- og klimabevidste løsninger i forhold til produktion, transport, energiudnyttelse, affaldshåndtering m.v.

På denne side og i de tilknyttede dokumenter i venstremenuen kan du læse mere om Pfizers globale engagement.

Pfizers Corporate Responsibility Report 2009

Pfizer offentliggør hvert andet år en Corporate Responsibility Report, hvor Pfizers globale engagement og aktiviteter beskrives nærmere. Den seneste rapport er fra 2009 og kan downloades nedenfor.

Download pdf

Pfizers globale klimaindsats

Pfizer er for tredje år i træk blevet anerkendt for sin globale klimaindsats. Anerkendelsen kommer fra den uafhængige amerikanske not-for-profit organisation "Carbon Disclosure Project" (CDP), som hvert år offentliggør et index med 500 virksomheder, som yder en særlig indsats for klimaet gennem deres forskellige klimatiltag.

Pfizer har blandt andet:
- fra 2002 til 2008 sænket sin globale CO2 udledning med 25 procent og har en målsætning om en yderligere sænkning på 20 procent fra 2008 til 2012.
- fra 2005 til 2008 sænket det samlede vandforbrug med 40%
- fra 2005 til 2008 sænket den samlede affaldsmængde med 30%.
 

Se mere om CDP på Carbon Disclosure Project

Mobilize Against Malaria

Pfizer støtter op omkring USA's tidligere præsident Clinton's initiativ til at bremse udviklingen af Malaria, som er den største årsag til børnedødelighed i Afrika.

Med en donation på 15 millioner USD fordelt på fem år (2007-2012) støtter Pfizer UNICEF og WHO's malariaprogrammer i Senegal, Ghana og Kenya. Donationen ligger i forlængelse af eksisterende forskningsprogrammer i 10 lande forskellige steder i verden, hvor Pfizer er sponsor for uddannelsesaktiviteter for malariapatienter og sundhedspersonale. Pfizer støtter ligeledes med lægemidler til behandling og forebyggelse af malaria.

Download faktaark

Pfizer Foundation

Pfizer Foundation er en af verdens største sundhedsfonde, der støtter projekter inden for bedre sundhed og oplysning. Pfizer samarbejder i den forbindelse med FN, lokale myndigheder og organisationer.

Pfizer Global Health Fellow Program

Via dette program dække Pfizer løn og andre udgifter for egne medarbejdere, som rejser til udlandet og arbejder i frivillige organisationer i op til seks måneder.

Download faktaark

Institute of Infectious Diseases, Uganda

Som et led i at bekæmpe HIV/AIDS i Afrika har Pfizer været med til at bygge en af Afrikas første store HIV- og AIDS klinikker i Ugandas hovedstad Kampala. Projektet støttes økonomisk i tre år og indebærer blandt andet uddannelse af personalet. Derudover donerer Pfizer medicin til patienterne.

Download faktaark

AIDS Program

HIV-smittede udsættes for alvorlige infektioner. Projektet, der inkluderer 22 lande, er rettet specielt mod de livstruende infektioner, som rammer HIV-patienter. Pfizer har derfor doneret fire millioner doser Diflucan, behandlet 67.000 patienter og uddannet det lokale sundhedspersonale (i alt 18.000 personer).

International Trachoma Initiative

Et samarbejde med Edna McConnell Clark Foundation, hvor målet er at udrydde trakom (en infektion i øjets bindehinde som forårsages af klamydia), som er den største årsag i blindhed i tredje verdens lande. 85.000 har fået synsbevarende kirugi og 10 millioner modtaget medicinsk behandling. Det betyder, at forekomsten af trakom er reduceret med 75% i Vietnam og Tanzania og med 90% blandt børn under 10 år i Marokko.

11 lande deltager p.t. i programmet.

Download faktaark

Vil du vide mere?

Besøg www.pfizer.com og læs om flere af vores Global Health aktiviteter.