Skip directly to content

Mundhulesvamp

Mundhulesvamp

Den type svamp, der giver mundhulesvamp er Candida Albicans, som hos 30-50 % af befolkningen findes som en del af den normale mundhuleflora. Svampen er i normal belance med de øvrigebakterier i mundhulen. Under visse omstændigheder kan svampen dog formere sig og udvikle en svampeinfektion.

Hvor udbredt er Mundhulesvamp?

Ingen viden om hvor udbredt svamp i mundhulen er.

Hvad er årsagen til Mundhulesvamp?

Under visse omstændigheder kan svampen dog formere sig og udvikle en svampeinfektion. Dette ses oftest, når kemien i mundhulen ændres. Disse ændringer kan bl.a. skyldes en ny tandprotese, diabetes, antibiotikabehandling, kemoterapi, stofmisbrug, fejlernæring og immundefekter.

Hvad er symptomerne på Mundhulesvamp?

Ved mundhulesvamp ses hvide eller gullige pletter i mundhulen. Oftest er symptomerne svie, ømhed og en anderledes smagsopfattelse af især sure og søde ting.

Hvordan stiller man diagnosen?

Har man mistanke om svamp i mundhulen, bør man kontakte sin egen læge eller tandlæge, så man kan blive behandlet for infektionen.

Hvordan behandles Mundhulesvamp?

Ved behandling vil lægen sørge for, hvis muligt, at den svampeudløsende faktor korrigeres. Det kan f.eks. dreje sig om en ny og bedre tandprotese. Sideløbende kan man blive tilbudt behandling med et lokalt virkende svampemiddel.

Tilbage